Значението на ЛУНАТА в хороскопа


Лунният знак е много важен. Той показва как изразяваме емоциите си. Лунният знак се проявява, когато човек е угрижен или в опасност /физическа или емоционална/. Затова има значение къде се намира Луната в рождения хороскоп. Луната е  основата, която  представлява сърцето на нашата психика- мястото, където крием нашите демони и страхове. Това е и мястото на подсъзнателното, нашите мечти, тайни сексуални желания, както и нашите добри и лоши спомени. Ето какво значение има разположението на  Луната в рождения хороскоп:




·         ЛУНА В ОВЕН

При вас преобладава ентусиазмът, импулсът, емоциите, жарта. Луната увеличава безпокойството и стремежа към промяна. За вас не са типични студенината, пресметливостта и планирането на нещата… Амбицията и голямото  желание за изява често се осъществяват. Това съчетание дава възможност за издигане, но за да успеете е   необходимо да се научите на търпениие, както и да контролирате чувствата и емоциите си. Характерни за вас са непокорността, независимостта, непоносимост към общоприетите рамки и разбирания. Рядко хората с Луна в Овен приемат да са подчинении и да се подчиняват на началници. Вие сте буйна глава и лесно се палите, но и лесно Ви минава. Първо стреляте, после задавате въпроси. Склонни сте към бързи движения, които могат да предизвикат злополуки и физически наранявания. На майка си гледате като на изключително силна личност, вероятно като на глава в семейството. Животът в семейството, в което сте израснали може да е изграден на конкурентна основа или на постоянна борба за надмощие... Възможно е единият ви родител да е бил доста строг.
В здравословен план- възпалителни процеси, умствена преумора и главоболие.

·         ЛУНА В ТЕЛЕЦ

В този знак Луната е в екзалтация. Това означава, че приятелите ще влияят  благоприятно върху кариерата, повече отколкото при останалите хора, които нямат този аспект в хороскопа си. Ще имате много приятели и познати, ще поддържате дълги и качествени приятелства. Ще се радвате на добро финансово положение, особено по отношение на наследства и дарения. С общителност и търпение печелите сърцата на приятелите си. Все пак не са изключени  прояви на ревност, гордост и неочаквана опърничавост. Лесно се приспособявате, проявявате постоянство в навиците.
Луната процъфтява в Телец, тази позиция се смята за много успешна. Вие сте изключително креативна личност и притежавате инстинкт за правене на пари и изкуство. Емоционалната стабилност може да  доведе и до финансова стабилност. Майка Ви е /или е била/ стабилна- човек, на когото може да се разчита.

·         ЛУНА В БЛИЗНАЦИ

Този аспект увеличава силата на интелекта и Ви прави по впечатлителни към мисли, отколкото към чувства. Развивайки своите способности, вие можете да се занимавате с подробности и с повече от едно нещо- било то наука или друго занимание, тъй като при вас е заложено лесно да преминавате от една работа към друга, от едно занимание към друго; обичате разнообразието и промените. Имате влечение към книги, писане, учение, наука, литература, търговия. Имате деен ум и сръчни ръце; притежавате вродени такт и дипломатичност. Склонни сте да живете повече с разум, отколкото с чувства. Притежавате интуиция и инстинкт за събиране и предаване на информация. Склонни сте към бърза смяна на настроението. Интелектът Ви може да стимулира емоциите и обратно. На майка си гледате като на интелектуалец, по–скоро като на сестра, отколкото като на майка. В по- ранна възраст- трудно разбирате посланията ѝ.
·          
      ЛУНА В РАК

С този аспект ще бъдете под силното влияние на средата и хората , с които сте в контакт; ще сте силно свързани с дома си. Ако обстоятелствата ви карат да пътувате, винаги ще се чувствате прекрасно щом се върнете в дома си. Животът ви ще е пълен с промени и пътувания, обичате разнообразието, а настроението често се мени. Имате склонност към пестеливост; цените парите и собствеността и не обичате да ги пилеете. Притежавате ръководни качества- както в работата, така и в дома. Еднакво сте добри и като ръководители и като подчинени.  Домът и семейството са изключително важни за Вас, имате силна връзка с членовете на семейството си. От малки се научавате да разпознавате ценностите в живота. Ще ви бъде от полза, ако живеете близо до вода, а ако нямате тази възможност, поставете фонтани в двора или в дома си. Изпитвате дълбока емоционална загриженост за хората и искате да се грижите за другите. Ролята на майката е много важна в живота Ви, привързани сте към нея и роднините си. От нея ще усвоите много навици относно семейството и семейните въпроси.
·          
       ЛУНА В ЛЪВ

Луната в този знак ви дава амбиция, независимост, самостоятелност, силна и положителна воля, желание за успехи в живота. Има вероятност, притежавайки тези качества да заемате положение, което ще ви дава авторитет и отговорност, за да ръководите други хора. Не ви липсват достойнство и амбиция за големите неща и ако успеете благоразумно да съчетавате ентусиазма и енергията си, ще създадете големи неща… Вие сте личност с въображение, проявявате щедрост и искреност в приятелството. В любовта се радвате на успех от противоположния пол. Обичате публичните изяви, удоволствията и лукса, но внимавайте да не губите пари поради прекалена екстравагантност! Вашите инстинкти и таланти лежат в основата на забавленията или поне са свързани с това да  забавлявате роднините и приятелите си. Изразявате емоциите си театрално, драматично и понякога с изключително чувство за хумор. Силно сте свързана с децата. Домът ви трябва да е като палат- голям и заемащ стратегическо място. Майка ви е силна личност и много отдадена на семейството си...
Вашата Луна в Лъв дава  яркост в поведението- Вие сте човек, който обича да е под светлните на прожектора- обичате да изглеждате добре, да се изразявате добре, повече изслушвате, отколкото говорите. Държите да демонстрирате, че всичко е наред и е прекрасно. Луната също показва какво отношение ще имате към децата си. Луна в Лъв показва, че ще се отнасяте към децата си като към част от себе си, като ваше продължение , както и ще очаквате от тях реализация на вашите амбиции, планове и цели. За вас ще е много важно как изглеждат децата ви и как се държат в обществото.
Пространството, в което ще се чувствате най- добре е свързано с творчество, игра, развлечения, покупки на скъпи вещи, а в колектив ще се стараете да сте център на внимание  да блестите с лидерските си възможности.

·         ЛУНА В ДЕВА

Това съчетание увеличава умствените ви способности- най- вече практичната страна на ума. То ви прави способни за всякаква служба, в която се изисква приспособимост, съобразителност, лесно усвояване на даден метод или подробности. Все пак за вас е по- лесно да сте подчинен, отколкото  ръководител, макар че можете да постигнете много, ако се свържете с други хора и работите под тяхно ръководство- т. е – сдружения и колективни сделки. Добре е да не сте под светлините на прожекторите, по- добре е да се нагаждате към условията, а не да се опитвате да ги променяте. Възможно е много да пътувате. Добре е да си вдъхвате повече надежда и увереност, защото понякога прекалено се безпокоите за незначителни неща. Имате  дарбата да обръщате внимание и на най- малките детайли. Тази Луна може да Ви попречи да изразите емоциите си логично и аналитично. Нуждаете се от ред и чистота, особено у дома. Вероятно това сте усвоили от своята майка.

·         ЛУНА ВЪВ ВЕЗНИ

Тази комбинация ви носи много приятели и познати, увеличава популярността ви. Това положение води до връзки и близост с много хора, публична изява и ви предпазва от изолация и самота. Можете да действате в широк диапазон. Комбинацията е много благоприятна за брак, партньорства и сдружения и предполага доста успехи в тази насока. Тази позиция на Луната ви дава усет към красивите неща, вкус към украшения, орнаменти, цветове, интериор. За вас е много важно да не изпадате в безразличие… Имате вроден инстинкт за любовните връзки и за това от какво се нуждаят другите хора; може да сте прекалено загрижени какво мислят  или изпитват другите. Имате нужда от хармония и спокойствие. Притежавате усет за мода, дизайн, красота и за човешкия характер. Добре е да не се съобразявате много с това, какво мислят другите за Вас. От майка си сте се научила да се грижите за обществото. Имате тясна връзка с родителите си, ще имате добри придобивки от тях.

·         ЛУНА В СКОРПИОН

Вашите чувства и емоции са на двете крайности- или изпитвате силна любов, или силна омраза. Луната тук повишава вашите чувства и импулси. Умеете да аргументирате действията си. Питежавате силна воля, имате готовност да отидете до крайност, за да изпълните решението си. Притежавате практичност и енергия, обичате удобствата и лесното. Понякога се гневите и говорите грубо; не обичате промените, държите на установени навици и принципи и не се влияете от околните. Ако вярвате повече в себе си- можете да печелите от спекулации, партньорства и сдружения. Притежавате инстинктивен усет към окултното, магията и изцелението. Можете да трансформирате събития и да помагате на хората. Силно изразявате емоциите си- те понякога граничат със собственическо чувство /ревност/ и отмъщение. Майка Ви и семейството Ви са взискателни и се чувствате неразбрани, но често под повърхността се крият дълбоки емоции.

·         ЛУНА В СТРЕЛЕЦ 

Това съчетание ви дава активност, безпокойство, бързина и импулсивност, както в работата, така и в игрите, но има опасност да увредите здравето си от много работа. Лесно се въодушевявате, лесно се ентусиазирате, готови сте да извършите всичко, което можете- обществено, професионално, интелектуално. Давате прекалено много от себе си във всичко, което правите. Гледате на чуждите интереси, почти колкото на своите. Възможно е да промените местожителството си многократно или да много да пътувате. Луна в Стрелец дава ясновидски способности, съновидения и др. Имате наклонности за музика и рисуване и влечение към религията. Имате непреодолим интерес за приключения и емоционално жадувате за свобода и движение. Вероятно трябва да поживеете в друга държава и култура известно време. Привлечени сте от мъдростта, религията и философията. Приемате своята майка като много мъдър човек.

·         ЛУНА В КОЗИРОГ

Тази позиция на Луната ви дава голям себеконтрол и резервираност с тенденция да се затваряте в себе си и да не показвате това, което преживявате.И макар че настроенията ви често се сменя, вие външно запазвате една студенина и задоволство. С търпение и постоянство следвате онова, което искате, въпреки възникналите пречки по пътя. Притежавате административни способности, инстинкт за работа и пестеливост. Комбинацията може да ви изведе пред широка публика, понеже ще имате благоприятни контакти с много хора, организации и партньори, като това ще донесе и успехи в брака. Развивайте ентусиазма си и ще имате големи успехи. Имате дълбока нужда да планирате и да  структурирате. Вероятно притежавате известна доза песимизъм или скептицизъм, предадени от вашите родители. Късно съзрявате в създаването на собствено семейство или в „пускането на корени”. Майка Ви и семейството Ви са традиционни и с установени навици.

·         ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Положението на Луната в този знак ви дава оригиналност и независимост на идеите, както и голямо влечение към окултни въпроси. Вие сте надарени да проучвате нещата, които са извън обикновеното  и ако напарвите това- ще постигнете голям успех, както и успешно ще развивате психичните си умения. Притежавате решителност, постоянство, не променяте лесно навиците си. Имате силно въображение, интуиция, умеете да вниквате в човешката природа. Положението на Луната във вашия хороскоп ви носи големи обществени успехи или успешни изяви пред публика или пред големи маси хора. Очакват ви постижения в политическа, научна или образователна работа. Имате инстинкт за създаване на приятелства и присъединяване към групи, както и дълбока нужда към свобода. Стремите се към емоционална независимост и може да третирате хората с безразличие, задоволявайки се с повърхностни познанства. Изразявате емоциите си по необичаен и странен начин. Майка Ви и семейството Ви са ексцентрични или отворени към новите идеи.



·         ЛУНА В РИБИ

Луната в Риби увеличава вашата емоционалност и ви помага да сте по- възприемчиви и дейни. Вие сте впечатлителни, влияете се от средата- както от домашната, така и от обществената. Привързвате се към хората и често комфортът ви зависи от това- как се чувстват хората около вас. Луната в този знак ви дава лесен живот, не обичате промените, понякога ви липсва решителност и постоянство. Със сигурност притежавате паранормални способности. Ако Луната е в лоши аспекти с други планети- това може да ви донесе много огорчения от приятели и от хората, които обичате. Много ще пътувате, възможно е в един момент от живота си да отидете да живете надалеч и да промените града или държавата си.  Имате силна психика и богато въображение, както и остра емоционална чувствителност. Често съчувствате на околните, но така поемате негативните енергии от тях. Домът, в който ще се чувствате щастливи, трябва да е на брега на море или езеро или изпълнен с фонтани, както и от дизайн, който да ви е по интуиция. Наследили сте богато въображение от родител.

Забележка- Ако не знаете къде се намира Луната в рождения Ви хороскоп, не се колебайте да се свържете с нас, за целта е нужно да знаете часа си на раждане. Можете да зададете въпроса си тук: Натиснете тук

В статията са използвани материали от книгите на Люмиер-”Астрология” и Гаал Сасон- „Космически навигатор”

Няма коментари:

Публикуване на коментар